Human Givens

Human givens therapie Bussum

Human Givens therapie

Waarom komen depressie en stressgerelateerde problemen zoveel voor de laatste tijd? Is dat omdat we er een naam aan hebben gegeven of voelen mensen zich in de moderne westerse maatschappij echt vaak minder goed dan vroeger?

De pioniers van de therapeutische stroming Human Givens zijn gaan uitzoeken waarom mensen zich in de huidige maatschappij mentaal soms niet goed staande kunnen houden.

Human Givens gaat ervan uit dat ieder mens wordt geboren met universele behoeften en ook met vermogens om daarin te voorzien. Het zit als het ware in ons DNA om deze behoeftes gedurende ons leven zo goed mogelijk te vervullen. Voorbeelden van menselijke psychologische behoeftes zijn: veiligheid, contact met anderen, waardering, rust, autonomie en uitdaging.


Human Givens therapie

Snelle en effectieve hulp

De vermogens om daarin te voorzien zijn het geheugen, denkvermogen, empathie, zelfreflectie, verbeelding en dromen. Als de behoeften niet worden vervuld doordat de vermogens niet worden ingezet is er sprake van disbalans en ontstaan mentale problemen en disfunctioneren.

Deze disbalans kan zich op heel verschillende manieren uiten: door stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout, door angsten, depressies, verslaving en door niet-functioneel gedrag.

Deze vrij nieuwe vorm van therapie/coaching komt uit Engeland en biedt snelle en effectieve hulp bij mentale en emotionele problemen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Mirjam Beekman
Geregistreerd bij VIT en RBCZ

Neem contact op


Therapie Bussum Ervaringen van cliënten
Het was een heel fijne ervaring om te beleven dat Mirjam zo snel naar de kern van het probleem ging ...
therapie bussum Therapie Bussum
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

vit-rbcz
therapie bussum Therapie Bussum
Torenlaan 11B
1402 AT Bussum
Route naar mijn praktijk
Ik ben ook aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top