Relatietherapie Bussum

Relatietherapie Bussum

Specialist in relatietherapie

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in de regio Bussum?

Mijn naam is Mirjam Beekman en ik ben gespecialiseerd in relatietherapie. Ik ben aangesloten bij de VIT en RBCZ. Ik heb veel ervaring met relatietherapie en huwelijkstherapie.

Op deze website en deze pagina kun je meer lezen over relatietherapie bij mij.


Relatietherapie

“Het gevoel is weg”

Dat is één van de meest gehoorde klachten van cliënten in mijn praktijk. We hebben allemaal hoge verwachtingen van onze relatie. Logisch, want het begint meestal spetterend: verliefd, geweldige seks, je kunt geen genoeg krijgen van elkaar.

Helaas blijft dat niet (altijd) zo: de verliefdheid gaat over in houden van, er worden toekomstplannen gemaakt: samenwonen of trouwen, wel of geen kinderen en zo ja wanneer, kortom, het echte leven haalt jullie in.

De prioriteiten komen anders te liggen. De relatie komt onderaan de prioriteitenlijst. De meeste mensen maken tussen hun 30ste en 55ste veel mee. De aandacht gaat uit naar werk, kinderen, ouders die ziek worden, verhuizingen, kortom, niet naar je relatie. En op een gegeven moment valt het op dat je eigenlijk niet veel echt contact meer hebt met je partner.

Je probeert in je eigen behoeften te voorzien, de boel draaiende te houden, en daar zit nu juist het probleem. Het gericht zijn op de ander is weg, communicatie verloopt moeizaam en het goede gevoel dat je altijd bij de ander had is weg.


Relatietherapie

“Geluk in je relatie is ook een keuze”

In een traject bij mij gaan jullie aan het werk om ‘het gevoel’ weer terug te krijgen. Het goede gevoel is niet iets dat uit de hemel is komen vallen en nu verdwenen is, nee, het is een keuze om zelf datgene te doen wat de andere gelukkig maakt. Jullie gaan de relatie weer op de eerste plaats zetten.

In een traject bij mij gaan jullie aan het werk, want liefde is hard werken, om je te richten op de ander, om elkaar en de relatie weer op de eerste plaats te zetten, en op die manier ook weer zelf aan je trekken te komen. Wij gaan werken aan een stevige basis waarin jullie je beiden veilig en prettig voelen.

Methode

Ik werk onder meer met de methode van John en Julie Gottman. Zij hebben meer dan 30 jaar onderzoek gedaan naar relaties, en hebben een relatie-therapiemethode ontwikkeld op basis van de relaties van stellen die lang en goed bij elkaar blijven.

Hoe doen ze dat? En wat is het verschil met stellen die uit elkaar gaan of geen fijne relatie hebben? Die kennis gebruiken we om ook jullie relatie om te buigen naar een hechte, fijne relatie. Daarnaast werk ik ook in relaties met Human Givens.


Relatietherapie

Relatieproblemen

Jullie kunnen bij mij terecht met allerlei relatieproblemen zoals:

✓ Overspel, ontrouw, vreemdgaan
✓ Autonomie in relatie
✓ Bindingsangst & verlatingsangst
✓ Communicatieproblemen

✓ Intimiteitsproblemen
✓ Jaloezie
✓ Midlife-crisis
✓ Onzekerheid in relatie

✓ Ruzie – conflicten
✓ Scheiden of bij elkaar blijven
✓ Seksuele problemen


Het traject

Voor ieder therapietraject geldt dat het op maat voor jullie gemaakt wordt. In een intake bespreken we wat er aan de hand is en wat jullie wensen zijn. Daarna stuur ik jullie een aantal vragenlijsten toe per mail en komen jullie allebei ook een keer apart. We maken een werkplan en jullie komen tussen de 6 en 10 keer langs. Het meeste werk doen jullie echter samen thuis in de vorm van opdrachten en oefeningen die ik jullie per mail stuur.

Hebben jullie nog vragen of wil jullie een afspraak maken?
Neem dan gerust even contact met mij op.

Mirjam Beekman
Geregistreerd bij VIT en RBCZ

Neem contact op


Qualificaties en registraties

  • Ik ben aangesloten bij de VIT, reg nr: 417.13A
  • AGBcode: 90/043392
  • RBCZ licentienr: 205043R
  • 2011 diploma integratief therapeut Academie voor Psychotherapie
  • 2015 Human Givens therapeut
  • 2015 afronding cusussen relatietherapie John Gottmann 1,2, en 3
  • 2018 EFT basistherapeut
  • Publicatie boek 2018: Succes met je Relatie
Meer over:

Internetrelatiecursus

Internetrelatiecursus

Ik bied naast de ‘gewone’ relatietherapie ook een online relatiecursus aan. Hierbij mail ik jullie de vragenlijsten en opdrachten en geef ik per mail feedback op jullie inbreng en vragen.

Internetrelatiecursus >>

Overspel

Overspel in de relatie

Veel stellen komen bij mij in therapie als er sprake is van overspel door één van de partners. Kleine stappen onder begeleiding, en daarna aandacht voor de relatie vormen de methode bij overspel in de relatie.

Overspel >>


Therapie Bussum Ervaringen van cliënten
Het was een heel fijne ervaring om te beleven dat Mirjam zo snel naar de kern van het probleem ging ...
therapie bussum Therapie Bussum
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

vit-rbcz
therapie bussum Therapie Bussum
Torenlaan 11B
1402 AT Bussum
Route naar mijn praktijk
Ik ben ook aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top